Način pripreme
Kvasac izmrvimo u malkoj vodi sa šećerom, promešamo, ostavljamo dok se ne stvore mehurići. Sipamo u brašno, dodajemo preostale sastojke /bez sira/ i zamesimo srednje meko testo.
Namažemo odogozo ulje, pokriveno folijom i ostavljamo da nadođe 40 minuta. Podelimo na 10-11 loptica - zavisi od pleha, moje je 25-26 cm prečnik.
Sir isečemo na štapiće. Svaku loptu od testa prstima oblikujemo na mali pravougaonik, stavljamo sir i uvijamo prvo sa leve strane, posle sa desne, uvijamo u rolat. Tako oblikujemo sve.
Pomešamo vodu i 1 supenu kašiku meda, mešamo da se rastopi, svaki rolat potopimo gore u sirup, a posle topimo i na tanjir sa susamom da se dobro zalepi.
Poređamo u pleh, ostavljamo 20 minuta da odstoji.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40 minuta
Vaidmo i uz pomoć četke ponovo namažemo medenim sirupom.
Prijatno!