Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Brzi hlepčići sa belim lukom iz tiganja

Brzi hlepčići sa belim lukom iz tiganja

Jozlyam KadirovaJozlyam Kadirova
Kuvar
127231k
Brzi hlepčići sa belim lukom iz tiganja3 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
8
"Baš tako - sa belim lukom i neodoljivim ukusom koji nikada nećete zaboraviti"

Potrebni sastojci

  • brašno - 500 g
  • voda - 300 ml
  • prašak za pecivo - 1 komad
  • beli luk - 5 čenova
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike + za zapžavanje
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Prosevamo brašno. Beli luk iseckamo. Druga varijanta je da pomešate izrnedane čenove sa solju i da ih dodate u brašno.

Od navedenih sastojaka zamesite meko testo koje ne treba da se lepi po prstima. Pokrijte krpom i ostavite da nadođe 30 minuta.

Od nadošlog testa, na brašnom posutoj radnoj površini oblikujte 8 lopti, razvucite ih da budu veličine tiganja u kojem ćete pripremati hlepčiće.

Tiganj treba da bude sa dnom koje se ne lepi i namazan maslinovim uljem. Pecite dok ne porumeni.

Vaši brzi hlepčići sa belim lukom su gotovi i možete da uživate u njima sa čime god želite, a možete ih i samo pojesti.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: