Lenje paprike sa pirinčem

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
5791352k129
Lenje paprike sa pirinčem
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 5
19/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
6
"Kada volite punjene paprike, ali stvarno nemate vremena da ih napravite na klasičan način"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 2 šolje
  • mleveno meso - 500 g
  • paprike - 5 komada, crvene
  • luk - 1 glavica, crni
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • biber
  • kumin
  • čubar
  • bujon - 4 šolje, od povrća
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite pirinač u cediljku i operite ga tekućom, hladnom vodom, dok voda koja ga pere ne postane bistra. Stavite u pleh, prelijte maslinovim uljem. Očistite luk i isecite paprike. Luk sitno iseckajte, a paprike na krupnije komade.

Stavite i njih u pleh, začinite solju, biberom, alevom paprikom, malo čubra i kuminom. Uzmite mleveno meso i izmrvite ga u pirinač, sipajte bujon, promešajte sve sastojke u plehu i stavite malo peršuna.

Ugrejte rernu na 180 stepeni i stavite pirinač da se peče. Kuvajte oko 35 minuta ili dok pirinač ne upije celu tečnost. Na kraju izvadite, pospite svežim peršunom i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: