Način pripreme
Predlažem vam punjene paprike koje sam probala pre nekoliko nedelja.
Paprike se operu i očiste od semenki.
Izdinsta se isečen luk i beli luk sa uljem nekoliko minuta, dodaje se opran pirinač i prži se kratko dok se ne zapeče.
Doliva se topla voda, da prekrije pirinač, začinjava se nabrojanim začinima i ostavlja se dok pirinač ne upije tečnost.
Dodaje se paradajz pire, dodaje se još malo tople vode, isključuje se i obilno posipa peršunom.
U posudu za pečenje se poređaju paprike i pune se nadevom.
Odozgo preko punjenih paprika se stavlja po jedna kriška paradajza. Blago se sole odozgo kriške paradajza.
Preostala tečnost iz šerpe se sipa oko posnih punjenih paprika. Stavlja se u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni.
Kada se paprike dobro zapeku, pokrivaju se folijom i ostavljaju dok se pirinač ne skuva.
Jedite sa zadovoljstvom punjene paprike sa pirinčem i paradajzom.