Način pripreme
Očistite paprike od semena i drški.
Operite pirinač i pečurke.
Očistite luk i sitno ga iseckajte.
Na ulju u odgovarajućoj posudi prodinstajte luk.
Kada luk omekša, dodajte paradajz isečen na kockice.
Kuvajte 5-6 minuta, mešajući.
Dodajte oprani pirinač i pečurke.
Kuvajte na laganoj vatri uz stalno mešanje dok pirinač ne promeni boju.
Dodajte mleveno meso, prethodno pomešano sa malo vode.
Stalno mešajte da se pirinač ne zalepi.
Kada tečnost ispari iz pirinča, sklonite tiganj sa vatre i dodajte sitno iseckane sveže začine.
Smesu malo ohladite i napunite paprike.
Paprike poređajte u dublji pleh i prelijte vrelom vodom do 1/2 paprika.
Stavite pleh u rernu i pecite na 200 stepeni dok ne porumene.
Punjene paprike okrenite tokom pečenja, kako bi se ravnomerno ispekle.
Veoma aromatične i ukusne punjene paprike sa pirinčem i pečurkama!