Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Punjeni šaran»Nikoljdanski šaran, punjen orasima

Nikoljdanski šaran, punjen orasima

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
454145957
Nikoljdanski šaran, punjen orasima2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Neki ga peku, ali majstori znaju - šaran za Nikoljdan obavezno treba da je punjen orasima"

Potrebni sastojci

  • šaran - 1 komad, oko 1, 5 kg
  • luk - 6 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • orasi - 1 šolja, istucani
  • biber - 2 g
  • so - 1 kašika
  • peršun - 1 vezica
  • limun - 1 komad
  • ulje - 70 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo i operemo šarana.

U masnoći i malo vode izdinstamo isečen luk.

Dodajemo beli luk isečen na sitno, istucane orahe, biber i so.

Na kraju dodajemo sitno isečen peršun i dobro opran limun, isečen na parčiće.

Punimo šarana i stavljamo u posudu za pečenje.

Ostatak smese raspodelimo oko šarana u posudu, a preko njega poređamo nekoliko krugova limuna.

Pečemo na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni:

Top recepti