Način pripreme
Šaran se očisti mnogo dobro.
Opere se, posoli se iznutra i ostavlja se na hladnom 30 minuta.
Orasi se nalome na srednje i prelivaju se amaretom 30 minuta.
Suvo grožđe se preliva belim vinom na 30 minuta.
Pirinač se pere dok voda ne bude bistra i stavlja se u tiganj sa nelepljivim dnom.
Preliva se maslinovim uljem i zaprži se 10 minuta, nakon čega se dodaju orasi, suvo grožđe, estragon i selen.
Meša se veoma dobro 5 minuta.
Dodaje se na sitno isečena nana, biber i so.
Meša se i sklanja se sa vatre.
Šaran se stavlja u posudu za pečenje koja je pokrivena listovima loze.
Puni se nadevom, pri čemu se zašiva iglom i koncem.
Prave se tri razreza odozgo.
Odozgo preko punjenog šarana se poređaju listovi loze.
Preliva se sa malo vode.
Peče se 30 minuta na 180 stepeni, nakon čega se odstrane listovi loze.
U razreze se poređaju kriške limuna isečene na polumesece.
Punjeni šaran sa orasima se peče 30 minuta na 180 stepeni.
Komentari