Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Dinstana riba»Jesetra na mađarski način

Jesetra na mađarski način

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
57217132
Jesetra na mađarski način1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Nežna riba želi nežan tretman i dobiće ga, a vi ćete dobiti đakoniju"

Potrebni sastojci

  • jesetra - 4 porcije
  • pavlaka - 200 g, kisela
  • jaja - 1 komad
  • sok od limuna
  • aleva paprika
  • bujon - od ribljih glava, peraja, repova i korenastog povrća
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Posolimo očišćene porcije jesetre, posipamo alevom paprikom, stavljamo u šerpu, nalivamo malo vode i dinstamo pod poklopcem dok ne omekša. Ređamo gotove porcije u zagrejan pleh.

U bujon - od ribljih glava, peraja, repova i korenastog povrća, sipamo pavlaku, umućenu sa žumancem, solju i sokom od limuna, skuvamo mešajući neprestano i prelivamo ribu.

Na isti način možemo da spremimo šarana ili skušu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti