Način pripreme
1. Pečurke se natope u vodi oko 30 minuta.
2. Pomešaju se brašno, origano i beli biber i malo soli u najlon kesi. U nju se stavljaju teleći medaljoni i rastresu se dok se dobro ne prekriju brašnjavom smesom. Vade se i tresu se od viška brašna.
3. U dubljem tiganju se zagreva maslac i maslinovo ulje. Dodaje se luk - usitnjen i sotira se na kratko. Vadi se i ostavlja se sa strane.
U istu masnoću se stavljaju teleći medaljoni i zapeku se sa obe strane na kratko, dok ne dobiju blagu koricu, oko 3 minuta maksimum po strani. Odmah se dodaje vino, može da se flambira, luk i bosiljak. Jelo se ostavlja da se krčka oko 5 minuta bez poklopca.
4. Na kraju se dodaju pečurke i kuva se oko 3-4 minuta.
Garnirung:
Fetučini se skuvaju prema uputstvu na pakovanju.
Za krompir pire:
Krompir se skuva i nakon što je gotov preliva se hladnom vodom i odmah se ljušti. Pomoću prese za krompir se gnječi dok se dodaje maslac u kockama. Dodaje se vruće sveže mleko i nastavlja se pasiranje oko 20 minuta da bude vazdušasto i glatko. Dodaje se so. Po želji se dodaje i muskatni oraščić.
Beleška: Kačim slike spremljenog jela, uključujući i vrstu mesa s kojim sam radila. U trenutku nisam imala šitake pečurke i koristila sam samo sušene vrganje oko 100 g.