Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Teletina»Šnicle»Teleći medaljoni sa Marsala vinom

Teleći medaljoni sa Marsala vinom

marcheva14marcheva14
Šef kuhinje
1k2183k217
Teleći medaljoni sa Marsala vinom
Fotografije: marcheva14
1 / 4
21/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
4
"Ako ste od onih ljudi koji ne prave kompromis kad je ukus u pitanju - ovo jelo je specijalno za vas"

Potrebni sastojci

  • teleći medaljoni - oko 400 g ili tačno 4 komada
  • brašno - 1 kašika
  • origano - 1/2 kašičice, suv
  • beli biber - 1/2 kašičice, sveže mleven
  • maslac - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • mladi luk - 4 struka
  • vrganji - 20 g, sušeni
  • šitake - 20 g, sušene
  • marsala - 50 ml do 100 ml
  • bosiljak - 1 kašika
  • so
  • biber
  • garnirung
  • fetučini
  • krompir pire
  • maslac - 250 g
  • krompir - oko 1, 2 kg
  • sveže mleko - 100 ml, vruće
  • muskatni oraščić - 3 prstohvata, sveže narendan
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

1. Pečurke se natope u vodi oko 30 minuta.

2. Pomešaju se brašno, origano i beli biber i malo soli u najlon kesi. U nju se stavljaju teleći medaljoni i rastresu se dok se dobro ne prekriju brašnjavom smesom. Vade se i tresu se od viška brašna.

3. U dubljem tiganju se zagreva maslac i maslinovo ulje. Dodaje se luk - usitnjen i sotira se na kratko. Vadi se i ostavlja se sa strane.

U istu masnoću se stavljaju teleći medaljoni i zapeku se sa obe strane na kratko, dok ne dobiju blagu koricu, oko 3 minuta maksimum po strani. Odmah se dodaje vino, može da se flambira, luk i bosiljak. Jelo se ostavlja da se krčka oko 5 minuta bez poklopca.

4. Na kraju se dodaju pečurke i kuva se oko 3-4 minuta.

Garnirung:

Fetučini se skuvaju prema uputstvu na pakovanju.

Za krompir pire:

Krompir se skuva i nakon što je gotov preliva se hladnom vodom i odmah se ljušti. Pomoću prese za krompir se gnječi dok se dodaje maslac u kockama. Dodaje se vruće sveže mleko i nastavlja se pasiranje oko 20 minuta da bude vazdušasto i glatko. Dodaje se so. Po želji se dodaje i muskatni oraščić.

Beleška: Kačim slike spremljenog jela, uključujući i vrstu mesa s kojim sam radila. U trenutku nisam imala šitake pečurke i koristila sam samo sušene vrganje oko 100 g.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: