Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Krem karamel»Kinoa sa krem karamel prelivom

Kinoa sa krem karamel prelivom

Velichka ShtarbanovaVelichka Shtarbanova
Šef kuhinje
258571k
Kinoa sa krem karamel prelivom
Fotografije: Velichka Shtarbanova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
10
"Zašto ne biste obogatili dosadni krem karamel tako što ćete mu dodati slatku kinou"

Potrebni sastojci

  • kinoa - 120 g (bela)
  • so - prstohvat
  • jaja - 4 komada
  • smeđi šećer - 150 g
  • vanila - 2 kesice
  • sveže mleko - 200 ml
  • pavlaka - 200 ml, za kuvanje
  • kravlji maslac - 40 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kinoa se skuva u blago posoljenoj vodi dok ne bude gotova. Ocedi se u đevđiru i ispere se hladnom vodom.

U odgovarajućoj posudi u penu se mute - jaja, smeđi šećer i vanila. Dodaju se sveže mleko i pavlaka za kuvanje.

Smesa od jaja i mleka za desert ja gotova. U nju se dodaje oceđena kinoa i izmeša se.

Kravlji maslac se raspoređuje po dnu i zidovima kalupa za pečenje (može i mala duboka tepsija). Smesa se sipa u posudu i stavlja se da se peče u prethodno zagrejanoj rerni na 175 stepeni dok ne porumeni i dok se blago ne stegne krem karamel u rerni.

Kinoa sa krem karamel prelivom se servira naseckana na komade i ohlađena.

Po želji odozgo može da se pospe izmrvljenim orasima, ali nije obavezno.

Neka vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: