Posne mekike

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
21/09/2018
"Doručak danas - posne mekike, koje se bukvalno tope u ustima "
Priprema20 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno30 min.
Porcije16
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 424
  • Pregledi tokom meseca159
  • Pregledi tokom sedmice50
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno - 400 g
  • topla voda - 200 g
  • ulje - 2 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1 kašičica
  • sveži kvasac - 20 g
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

U polovini tople vode rastvorite kvasac i šećer, dodajte 1 supenu kašiku brašna i promešajte. Ostavite na toplom da nadođe.

U posudi prosejte brašno i dodajte so i ulje. Dodajte nadošao kvasac i promešajte, zamesite meko i glatko testo. Uvijte testo u streč foliju i ostavite na toplom da nadođe, da se udvostruči 3-4 puta.

Na brašnom posutu radnu površinu stavite testo, nemojte ga mesiti ponovo. Razvijte koru debljine 7-8 cm, isecite nožem na kockice ili pravougaonike i pržite u prethodno ugrejanom ulju, na tihoj vatri.

Gotove mekike poređajte na ubrus da se ocedite višak masti, servirajte tople.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar