Teleća čorba sa zaprškom

22/09/2018
"Ovakvu čorbu vam ni baka nije pravila!"
Priprema15 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno60 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano204
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo teleće meso na male komade i potpuno ih skuvamo. Po želji mo

emo dodati lovorov list. Oljuštimo krompir i šargarepu i isečemo ih na kockice.

Sitno isečemo luk. Kad meso bude gotovo vadimo iz bujona i bujon procedimo.

Dodajemo u njega krompir, luk, šargarepu i fidu. Dodajemo 1 supenu kašiku ulja. Kuvamo dok ne omekša krompir, nakon toga dodajemo meso, so po ukusu i ostavljamo da vri oko 10 minuta.

Oprani peršun sitno isečemo i dodajemo ga. Skidamo sa vatre.

Pravimo zapršku od umućenog jajeta i kiselog mleka. Dodajemo uz neprestano mešanje, pazimo da se ne preseče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar