Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Teleća čorba»Teleća čorba sa zaprškom

Teleća čorba sa zaprškom

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Teleća čorba sa zaprškom
Fotografije: Jordanka Taseva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
5
"Ovakvu čorbu vam ni baka nije pravila!"

Potrebni sastojci

  • teleće meso - 300 - 400 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • krompir - 400 g
  • fida - 1/2 šolje
  • peršun - 1 veza
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 400 g
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo teleće meso na male komade i potpuno ih skuvamo. Po želji mo

emo dodati lovorov list. Oljuštimo krompir i šargarepu i isečemo ih na kockice.

Sitno isečemo luk. Kad meso bude gotovo vadimo iz bujona i bujon procedimo.

Dodajemo u njega krompir, luk, šargarepu i fidu. Dodajemo 1 supenu kašiku ulja. Kuvamo dok ne omekša krompir, nakon toga dodajemo meso, so po ukusu i ostavljamo da vri oko 10 minuta.

Oprani peršun sitno isečemo i dodajemo ga. Skidamo sa vatre.

Pravimo zapršku od umućenog jajeta i kiselog mleka. Dodajemo uz neprestano mešanje, pazimo da se ne preseče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti