Krhki komadići svinjetine

Krhki komadići svinjetine
Fotografije: Bilyana Vladova
1 / 2
23/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno35 min.
Porcije4
"Miris, miris će vas očarati, a ukus će vas ostaviti bez reči"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 600 g
  • maslinovo ulje - 50 ml
  • biber - crni, beli i zeleni
  • za sos
  • kečap - 100 ml
  • čili sos - 50 ml
  • jabukovo sirće - oko 2 - 3 supene kašike
  • med - 2 supene kašike
  • voda - 1 šolja za kafu
  • himalajska so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso isečemo na komade srednje veličine, iste ili skoro iste. Začinite miksom bibera, količina je po ukusu.

U tiganj stavite maslinovo uulje i kad bude gotovo dodajte ivice svinjetine. Pržite dok ne dobijete prijatnu crvenu boju, skoro neprestano mešajte.

Apsolutno sve sastojke iz sosa sipajte u isto vreme u šerpu, lepo je da voda bude mlaka i rastopite med u njoj. Smesu za sos stavite na vatru i ponovo skoro neprestano mešajte dok se ne zgusne.

Kad bude gotovo dodajte meso i lepo promešajte. Servirajte toplo sa prilogom od pirinča.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: