bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Sladoled»Mlečni Sladoled»Domaći mlečni sladoled

Domaći mlečni sladoled

Domaći mlečni sladoled
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 4
24/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Domaći sladoled nije samo veoma ukusan, nego je uvek na dohvat ruke"

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo sveže mleko da vatru da se ugreje.

Odvojimo žumanca od belanaca, u žumance dodajemo šećer i mutimo dok se ne rastopi.

Kad se šećer rastopi dodajemo brašno i vanilu i mutimo smesu.

Gotovo ugrejano mleko dodajemo u smesu, neprestano mešamo. Gotvu smesu sipamo u šerpu i stavljamo na vatru, mešamo dok ne dobijemo krem.

Ostavljamo krem da se ohladi, a za to vreme umutimo belanca na sneg sa 1 supenom kašikom šećera.

Krem od belanaca dodajemo kašiku po kašiku u drugi krem uz neprestano mešanje drvenom kašikom samo u jednom pravcu dok ne dobijemo mekanu smesu.

Gotvu smesu možemo staviti u zamrzivač da se ledi, ali možemo i dodati kakao u deo smese i onda vratiti u celu smesu, dobro promešamo i vratimo u zamrzivač.

Po želji možemo obojiti poslastičarskim bojama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: