Bonapeti.rs»Recepti»Sendviči»Doneri»Doner sa pilećim mesom i sosom od belog luka

Doner sa pilećim mesom i sosom od belog luka

ViktoriaViktoria
Šegrt
345133
Doner sa pilećim mesom i sosom od belog luka
Fotografije: Viktoria
4 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Probajte naše donere i garantujemo vam da nećete više pogledati drugi!"

Potrebni sastojci

  • pileći bataci - 1 kg
  • krompir - 1/2 kg
  • krastavac - 1 komad
  • kupus - 1 komad
  • paradajz - 4 komada
  • kačkavalj - 200 g
  • kečap
  • senf
  • biber
  • univerzalni začin - za pile
  • so
  • ulje - za prženje
  • Za sos
  • kiselo mleko - 200 g
  • majonez - 2 kašike
  • beli luk - 6 čenova
* merne jedinice

Način pripreme

Uzimamo dasku i nož, operemo batake i počnemo da ih odvajmo od kostiju. Nakon toga sečemo na tračice i začinjavamo začinima.

U tiganj sipamo malo ulja i zapržavamo pileće meso. Sklanjamo sa vatre. U posudi ljuštimo krompir, operemo ga, isečemo, sipamo malo soli i mešamo. U tiganju pržimo krompir dok ne bude gotov.

Sečemo kupus, paradajz na kolutove, krastavčiće na krugove, a kačkavalj rendamo. Sos spremamo tako što ljuštimo beli luk i mrvimo ga u avanu ili odgovarajućoj posudi. U posudu sipamo kiselo mleko i majonez, dodajemo i izmrvljen beli luk, mešamo i naš sos je gotov.

Zagrevamo u tiganju lepinje za donere, savijamo kao kornet i počinjemo da dodajemo meso, sos, krastavčiće, paradajz, kupus, sos, krompiriće, paradajz, meso, sos, kačkavalj, meso, krastavčiće i skroz na kraju obilno stavljamo sos.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: