Jagnjeća srca sa pirinčem
bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Jagnjeća srca sa pirinčem

Jagnjeća srca sa pirinčem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
13k
2k
1k
Jagnjeća srca sa pirinčem1 / 2
26/09/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema25 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno85 min.
Porcije3
"Sledeći put kada vam voljeni kaže da njegovo srce pripada samo vama, pojedite i njegovu porciju jagnjećih srca s pirinčem"

Potrebni sastojci

  • jagnjećq srca - 3 komada
  • sirće - 1 šolja
  • voda - 2 - 3 šolje
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad, velika
  • lovorov list - 2 komada
  • praziluk - 2 struka, beli deo
  • beli luk - 2 čena
  • pirinač - 350 - 400 g
  • so
  • biber - mleveni i 10 zrna
  • ulje - oko 100 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite i očistite jagnjeća srca. Stavite ih da se kuvaju sa vodom i sirćetom, krupno isečenom šargarepom, lovorovim listovima, crnim lukom i celim zrnima bibera. Nakon toga ih izvadite i procedite bujon.

Zagrejte ulje u šerpi i stavite da se zaprži iseckan praziluk a ubrzo i beli luk. Čim omekša dodajte opran pirinač i mešajte dok se i on ne zaprži. Začinite ga solju, biberom i prebacite u posudu za pečenje.

Odozgo rasporedite isečena srca. Prelijte sa 2 šolje bujona i dolijte još 2-3 šolje tople vode. Stavite posudu sa jelom da se peče u umereno zagrejanoj rerni, dok pirinač ne upije tečnost.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: