Krofne sa kremom

Jordanka TasevaJordanka Taseva
Inovator
173451k
Krofne sa kremom
Fotografije: Jordanka Taseva
2 / 9
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
16
"Nema sile na svetu, koja nas može zaustaviti da probamo ove jedinstvene krofnice sa kremom"

Potrebni sastojci

  • za testo
  • brašno - 800 g
  • sveže mleko - 500 ml
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 10 - 11 supenih kašika
  • kvasac - 1 kocica
  • jaja - 6 komada, žumanca
  • maslac - 5 - 6 supenih kašika ili margarin
  • za krem
  • sveže mleko - 800 ml
  • puding - 2 kesice
  • maslac - 200 g
  • vanila - 2 ksice
  • šećer u prahu - 6 - 7 supenih kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Od sastojaka za testo zamesite meko testo, ne treba da se lepi po rukama. Najbolje da koristite mikser ili multipraktik. Ostavite na toplom da nadođe. Posle ponovo premesite.

Kidajte male lopte i napravite fitilj oko 15-20 cm dug (jedan pedalj) i oko santimetar debljine. Ovako upletite kiflicu od dva fitilja. Od ovog testa dobijate oko 16-18 kiflica.

Kad ih napravite poređajte ih u pleh, obložen papirom za pečenje i namažite malo. Ostavite na toplom da nadođu. Ako nemate toplu prostoriju, možete ih staviti na 50 stepeni u rernu.

Kad budu gotove, namažite žumancem odozgo i pecite u rerni na 190 stepeni oko 15-20 minuta. Ostavite da se ohlade i isecite po sredini.

Pripremite krem - ugrejte mleko, dodajte puding, vanilu i šećer, mešajte da se ne stvore grudvice. Svaku kiflicu namažite kremom i zalepite. Odozgo možete posuti šećerom u prahu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: