Način pripreme
Umesite testo od gore navedenih sastojaka i mesite 3-4 minute, dodavajući još brašna, ukoliko je potrebno kako bi se dobilo nelepljivo i meko testo, ali u principu ne bi trebalo da bude potrebno još brašna, ako su mere pravilne.
Stavite testo u duboku posudu i prekrijte streč folijom i krpom i ostavite da naraste dok ne udvoji svoj obim. Ako želite da ubrzate narastanje, u šerpu možete da sipate vruću vodu (ne ključalu) i u nju da stavite posudu sa testom prekrivenim streč folijom ili najlonom) i da poklopite i odozgo da stavite krpu.
Nakon što naraste, nabrašnite radnu površinu i premesite testo. Razvijte kore debljine oko 1.5 cm i pomoću čaše isecite krugove i uklonite suvišne krajeve, koje pravite u loptu i ostavljate sa strane da se otpusti i kasnije od njega sečete krofne.
Nakon toga svaki krug u sredini probušite poklopcem kako bi se dobio tipičan oblik krofne, a isečene komadiće sa poklopcem kasnije takođe pržite i uvaljajte u šećer, u koji možete da dodate i malo cimeta. Od papira za pečenje isecite kvadrate na koje stavljate svaku krofnu.
Ovo se radi kako bi se sačuvao njihov oblik. Malo više posla, ali vredi, zato što sam neke napravila prosto tako i njihov oblik se uništio, budući da testo dosta omekša i kada ih uzmete u ruke, njihov oblik se uništava. Prekrijte krofnice krpom na 15 minuta.
Zagrevajte, ali ne mnogo, na otprilike 160 stepeni (da ne bi ostale sirove iznutra) više ulja i spuštate, budući da su krofnice sa papirom, pažljivo uklonite papire štipaljkom i pržite na srednjoj temperaturi sa obe strane. Nakon što ispržite krofne, ukrasite ih čime želite.
Krofnice sa kremom sam napravila tako što sam razvila dva lista i na jedan sam stavila po 1 supenu kašiku na gomilice domaćeg krema, drugim listom sam pažljivo prekrila i čašom sam isekla krofnice i pržila sam ih u ne previše vrućem ulju na srednjoj temperaturi.
Uspešne krofnice sa domaćim kremom su gotove.