Ćufte u janiji

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Glavni urednik
55214332209
Ćufte u janiji
Fotografije: Iliana Dimova
1 / 4
11/02/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
70 min.
Ukupno
95 min.
Porcije
2
"Ne gledajte fotografije ove janije sa ćuftama, nego počnite da ih pravite"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 glavica
  • šaragrepe - 1 komad
  • pirinač - 1/2 šolje
  • mleveno meso - 500 g
  • paradajz - 2 komada, može i iz konzerve
  • paradajz pire - 2 supene kašike
  • piment - 1/2 kašičice, istucan
  • crveno vino - 1/2 šolje
  • bujon - 1 kockice, teleći
  • crni biber
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • brašno - 3 - 4 supene kašike
  • peršun - za posipanje
* merne jedinice

Način pripreme

Iseckajte šargarepe i luk i dinstajte u masnoći. Kada omekšaju, sipajte 2 šolje vruće vode i začinite alevom paprikom.

Pomešajte mleveno meso sa pirinčem kojeg ste unapred oprali. Pospite pimentom, crnim biberom i solju. Oblikujte male ćuftice. Uvaljajte u brašno i ispržite.

Može i bez prethodnog prženja, već direktno da ih dodate u janiju sa ćufticama. Sipajte vino. Čim se pirinač skuva, dodajte paradajz pire i paradajz. Sipajte bujon i začine.

Možete da napravite gustu janiju sipajući brašno umućeno u vodi. Nakon pola minute skinite sa vatre.

Ćufte u janiji servirajte sa peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: