Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Janija»Janija od tikvica

Janija od tikvica

Janija od tikvica
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
2
"Ukusna posna gozba za sve one, kojima su se smučile šnicle!"

Potrebni sastojci

  • tikvice - 2 komada
  • ulje - 3 kašike
  • pirinač - 1 šoljica
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i iseku na kockice, šargarepa se oljušti i isečete na kolutove, paradajz i crni luk sitno iseckaju.

U šerpi se zagrejeulje i proprže se seckani luk, šargarepu i tikvice dok ne omekšaju.

Dodaje se oprani i oceđeni pirinač, meša se dok ne bude malo providan. Sipaju se iseckani paradajz i aleva paprika, dobro se promeša.

Sipa se malo vode da prekrije proizvode. Kuva se dok pirinač ne bude gotov, na kraju posolimo po ukusu i janiju poslužimo sa iseckanim peršunom.

Janija od tikvica je veoma ukusna.

Ako vam se dopada recept, isprobajte naše druge recepte za tikvice sa pirinčem ili našu ukusnu supu od tikvica.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: