Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pirinač na tiganju»Garnirung od pirinča s paradajzom

Garnirung od pirinča s paradajzom

Potrebitel#272233Potrebitel#272233
Početnik
1231
Garnirung od pirinča s paradajzom1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Pirinač je uvek dobra opcija za odabir garnirunga uz vaše glavno jelo"

Potrebni sastojci

  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • paradajz - 3 komada
  • ulje
  • so
  • biber
  • majčina dušica - 1 prstohvat
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

U dubokom tiganju sa uljem se dinstaju luk i šargarepa, isečeni na sitno ili narendani na krupno rende.

Nakon što omekšaju stavlja se pirinač i meša se 1-2 minuta da bude blago prozračan. Dodaje se paradajz, narendan na rende, bez kože. Meša se da provri i dodaju se 2, 5 šolje tople vode, so, biber i majčina dušica. Ako je neophodno, stavlja se još vode u posni pirinač.

Ostavlja se da se krčka, pri čemu se u početku meša da se ne slepi.

Nakon oko 15 minuta, kada pirinač skoro upije vodu, sklanja se sa vatre. Posipa se obilno peršunom i poklapa se poklopcem.

Pogodno je kao vegetarijansko jelo ili odličan garnirung za ribu i meso.

Garnirung od pirinča sa paradajzom je pogodan i za vreme posta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: