Sladoled torta Venecija

Teodora CekovaTeodora Cekova
Početnik
16921
Sladoled torta Venecija2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
10
"Sladoled torta, koja nas nosi u svet božanstvenih letnjih deserata"

Potrebni sastojci

  • pavlaka - 500 ml, tečna
  • sveže mleko - 100 ml
  • čokolada - 100 g, mlečna
  • čokolada - 100 g, prirodna
  • šećer - 3 kašika
  • vanila - 1 kesica
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite u posudu oko 80 ml svežeg mleka i vanilu, a u drugu posudu - ostatak mleka i mlečnu čokoladu izlomljenu na parčiće.

Zagrejte obe posude na pari - prvu, da bude zasićena aroma vanile, a drugu - dok se ne istopi čokolada. Mešajte drugu dok se ne dobije glatka smesa.

Umutite pavlaku dok ne postane gusta pena.

U posudu sa vanilom sipajte trećinu pavlake, a preostalu pavlaku - u posudu sa mlečnom čokoladom. Mešajte dobro obe smese.

Pripremite kalup za tortu sa folijom i sipajte u njega tamnu smesu. Stavite brzo kalup u zamrzivač.

Za to vreme na vodenoj pari rastopite prirodnu čokoladu, mešajući dok ne postane glatka smesa.

Izvadite kalup i pospite sloj sa pola prirodne čokolade. Nakon toga sipajte belu smesu stavljajući ponovo kalup u zamrzivač, dok se i novi sloj ne zamrzne.

Prelivajte preostalom prirodnom čokoladom i opet stavite u zamrzivač dok ne dođe vreme za stavljanje na sto.

Pre nego što servirate, okrenite poslasticu na tanir i sklonite foliju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
52
40
30
20
10
Oceni: