Način pripreme
Operite krompir veoma dobro i skuvajte ga dok ne bude polu gotov. Ohladite, oljuštite i isecite krompir na krupne parčiće u odgovrajuću posudu za pečenje. Očistite čenove belog luka i iseckajte ga na sitno, nemojte ga tucati.
Operite limn mlakom vodom i narendajte deo njegove kore, oko 1 kašičicu. Pritisnite limun po stolu i rastrljajte nekoliko puta da oslobodi sokove. Rasecite limun na pola i iscedite mu sok u odvojenu čašu.
U šolju s maslinovim uljem sipajte pola limunovog soka, koru, so i beli luk. promešajte dobro. Sipajte smesu od maslinovog ulja u posudu sa krompirom i dobro promešajte.
Pecite na 200 stepeni 30-40 minuta, dok ne dobije blagu preplanulost. Po želji pospite narendanim parmezanom dok je topao. Pri serviranju pospite s nekoliko kapi limunovo soka.
Savet: Prebacite limunov sok u raspršivač i prskajte njim da bi bilo ravnomerno. Isto možete da uradite s maslinovim uljem ili uljem bez krupnih dodataka.