Želirana jarebica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8507
3
29/09/2018
"Postoji majstorluk pri pripremi mesa od divljači i mi ćemo vam ga otkriti sa zadovoljstvom "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije1
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano67
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • pileće meso - jarebica, 170 g
  • maslac - 20 g
  • crno vino - 25 ml
  • hleb
  • jaja - 1 komad
  • biber
  • maslac
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Prvo očistite i operite jarebicu. Pospite je solju i biberom i stavite je da se peče, a tokom pečenja je mažite redovno smesom od vina i maslaca.

Gotovu jarebicu možete da servirate toplu ili hladnu.

U prvom slučaju možete da je servirate na kanapeu od prepečenog hleba koji ste prethodno namazali maslacem i posuli sa svih strana iseckanim peršunom i namrvljenim kuvanim žumancem.

Ako ćete servirati želirani jarebicu hladnu, servirajte na isti način, samo što se ovaj put hleb ne peče.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar