Kaša od jarebica

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64817250
Kaša od jarebica1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
80 min.
Ukupno
140 min.
Porcije
4
"Poziv za raskošnu kašu od jarebica? Žao nam je, poješćemo sami kašu, možete ipak da zapišete recept"

Potrebni sastojci

  • jarebice - 2 komada
  • bujon - 400 ml, od kostiju
  • pečurke - 80 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • paradajz - 1 komad
  • kiseljak - 100 g
  • kopriva - 100 g
  • beli luk - 2 čwna
  • čubar
  • mirođija
  • brašno - 2 kašike
  • aleva paprika
  • maslac - 40 g
  • ulje - 4 kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite i operite jarebice, pretvorite ih u porcije i dinstajte ih u zagrejanom ulju. Dodajte očišćene i isečene pečurke, luk, pospite alevom paprikom i dolijte topli bujon. Ostavite da provri na umerenoj vatri.

Odvojeno dinstajte u maslacu unapred poparene u slanoj vodi i isečene nakon toga kiseljak i koprivu. Dodajte u zeleno lisnato povrće oljušten i isečen paradajz i dokuvajte.

Nakon što meso omekša, dodajte u njega smesu od povrća, pospite čubrom i ostavite da se kuva dok ne bude potpuno gotovo.

U preostalom maslacu zapržite brašno, razredite uz neprestano mešanje sa malo bujona i dodajte u jelo. Promešajte i nakon 2-3 minuta sklonite sa ringle. Dodajte istucan beli luk.

Pri serviranju pospite kašu od jarebica isečenom mirođijom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: