Način pripreme
Zagrejte rernu. Operite prepelice pod hladnom vodom i osušite ih dobro.
Da biste pripremili maslac sa biljkama, pomešajte dobro začine sa mekim maslacem i vratite ga u frižider. Razdvojte kožu od mesa, gurajući blago prstima. Pažljivo stavite biljni maslac ispod kože i blago pritisnite preko kože.
Stavite po struk majčine dušice u svaku pticu i zavežite im udove jedne za druge. Uvijte prepelice pačetom pršute po sredini i pričvrstite čačkalicom.
Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte smesom od maslinovog ulja i soka od limuna. Pecite 30 minuta. Mažite ptice sosom koji se izdvojio u posudi i odozgo stavite preostalu majčinu dušicu.
Dopecite još 20 minuta ili dok ne bude potpuno gotovo. Pri serviranju stavite preko svake prepelice po malo preostalog maslaca sa biljkama.