Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama

Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Prepelica pečena u pršuti i maslacu sa biljkama1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Prepelice traže nežnost, strpljenje, marinadu i maslac sa biljkama - sve ćete detaljno opisano naći ovde"

Potrebni sastojci

  • prepelice - 2 komada, po 500 g
  • majčina dušica - 6 strukova, sveža
  • pršuta - 2 velike kriške (45 g)
  • maslinovo ulje - 1 kašika
  • sok od limuna - 1 kašika
  • maslac sa biljkama
  • maslac - 30 g, meki
  • beli luk - 1 čen, istucan
  • peršun - 1 kašika, iseckan
  • bosiljak - 1 kašika, iseckan
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte rernu. Operite prepelice pod hladnom vodom i osušite ih dobro.

Da biste pripremili maslac sa biljkama, pomešajte dobro začine sa mekim maslacem i vratite ga u frižider. Razdvojte kožu od mesa, gurajući blago prstima. Pažljivo stavite biljni maslac ispod kože i blago pritisnite preko kože.

Stavite po struk majčine dušice u svaku pticu i zavežite im udove jedne za druge. Uvijte prepelice pačetom pršute po sredini i pričvrstite čačkalicom.

Stavite ih u posudu za pečenje i prelijte smesom od maslinovog ulja i soka od limuna. Pecite 30 minuta. Mažite ptice sosom koji se izdvojio u posudi i odozgo stavite preostalu majčinu dušicu.

Dopecite još 20 minuta ili dok ne bude potpuno gotovo. Pri serviranju stavite preko svake prepelice po malo preostalog maslaca sa biljkama.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: