Punjene tikvice sa krem sirom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
29/09/2018
"Top predlog za veoma svež, lagan i brz za pripremu ručan!"
Priprema20 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno65 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Tikvice se operu i idzube oštrim nožem da budu kao čamci. Izdubljeni deo se iseče na sitno i stavlja se u tiganj sa malo ulja.

Začinjava se univerzalnim začinom i ostavljaju se da se blago zaprže. Kačkavalj se narenda, a mirođija se iseče na sitno.

U posudu se sipaju zaprženi parčići tikvica, dodaje se krem sir, mirođija i narendan kačkavalj. Sve se promeša i ovom smesom se pune tikvice.

Stavljaju se u posudu za pečenje s vodom, tek toliko da prekrije dno i kašikom ulja. Peku se dok ne budu gotove u umerenoj rerni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar