Način pripreme
Umutimo jaja ručno sa šećerom. U kiseo mleko dodajemo amonijačnu sodu i sodu bikarbonu. Rastopimo kravlji i dodajemo u smesu sa kiselim mlekom.
U gotovu smesu dodajemo umućena jaja i šećer. Dodajemo brašno i mešamo dok ne dobijemo srednje meko testo. Gotovo testo razvučemo tanko oko 1 cm. Sečemo na trakice širine 5 cm.
Da bismo oblikovali kornete potrebni su nam kalupi. Namažemo kalupe maslacem. Počinjemo da uvijamo trake oko kalupa, pazimo da preklapaju svaku sledeću. Pečemo 20-30 minuta na 180 stepeni. Ostavljamo da se ohlade.
Za to vreme pripremamo krem. Ugrevamo mleko sa šećerom. Kad provri dodajemo umućena žumanca, mešamo neprestano. Nakon oko 5 minuta dodajemo brašno, pomešano sa mlakom vodom. Lagano ga dodajemo i ubrzavamo mešanje da se ne bi stvorile grudvice. Mešamo dok se krem ne zgusne dovoljno.
Gotove korenete punimo kremom, na kraju svaki potapamo u kokos ili orahe da se zatvore.
Što više stoje pre jela, ukusniji su.