Način pripreme
Oljuštimo bundevu i očistimo od semenki (ako želite da servirate supu u njoj izvadite unutrašnjost i sačuvajte poklpac). Isecite ga na kockice (pasiraćemo ih).
Oljuštimo đumbir (veličine malog prsta) i izrendamo. Praziluk i šargarepu isečemo na kockice. Slatki krompir oljuštimo i krupnije isečemo.
Dinstamo povrće - praziluk, šargarepu i đumbir u malo maslaca na tihoj vatri. Dodajemo aromatične začene, kockice bundeve i krompir. Prelivamo ih bujonom od povrća i začinimo solju. Poklopimo i ostavljamo da se krčka na tihoj vatri dpk se bundeva potpuno ne skuva. Nakon što skinemo sa vatre, dodajemo izmrvljeni koziji sir (ili drugi po želji) i pasiramo.
Za to vreme pečemo pokvašeno seme bundeve u suvom teflonskom tiganju sa malo soli.
Serviramo supu sa pavlakom i semenkama bundeve.
Savet: Veoma efektno je kada je servirate u svežoj bundevi sa izvađenom unutrašnjosti.
Odgovarajući bujon od povrća za ovu supu se sa kuvanim kompirom, šargarepom, vezom peršuna i strukom praziluka.
Od proceđenih sastojaka pripremo pire od povrća, dodajemo maslac i sveže mleko.