Čorba od iznutrica

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
95
593
04/10/2018
"Iz rubrike Aromatične čorbice za dušu - Najukusnija supa od iznutrica "
Priprema20 min.
Kuvanje80 min.
Ukupno100 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 055
  • Pregledi tokom meseca64
  • Pregledi tokom sedmice13
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 1/2 komada
  • jagnjeća srca - 1 komad
  • jagnjeće brizle
  • jagnjeći bubrazi - 2 komada
  • luk - mladi, 3 vezice
  • maslac - 3 kašike
  • pirinač - 1/2 šolje
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • so
  • jaja - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • peršun
  • nana
* merne jedinice

Način pripreme

Iznutrice se skuvaju u posoljenoj vodi. Iseku se na sitno, a bujon se procedi.

Sitno isečen luk se dinsta u zagrejanoj masnoći. Dodaje se aleva paprika i sipa se bujon. Dodaju se iznutrice, pirinač i sitno isečena nana. Ostavlja se da vri dok pirinač na bude gotov.

Začinjava se jajima umućenim u kiselom mleku i posipa se sitno isečenim peršunom.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar