bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa patlidžanom

Humus sa patlidžanom

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
2821351
Humus sa patlidžanom1 / 2
04/10/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
"I da ne zaboravite na prepečene kriške jer je to najukusniji način da se jede humus sa patlidžanom"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 2 komada
  • leblebije - 1 konzerva
  • tahini - 4 kašike
  • limun - sok od jednog limuna
  • beli luk - 2 gnječena čena
  • kumin - 1/4 kašičice
  • peršun - 1/4 šolje, isečen na sitno
  • aleva paprika - 1/4 kašičice
  • so - po ukusu
  • maslinovo ulje - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Rasecite patlidžane na pola po dužini, posolite ih i ostavite da se ocede tridesetak minuta. Operite ih i osušite na kuhinjskom ubrusu.

Postavite papirom posudu za pečenje i poređajte patlidžane korom na gore. Pecite dok ne omekšaju.

Izgrebite kašikom njihovu unutrašnjost i ostavite sa strane. U blender stavite leblebije, tahini, beli luk, 2 kašike maslinovog ulja, sok od limuna i sameljite dok se ne dobije glatka smesa.

Dodajte patlidžan, još 2 kašike maslinovog ulja, peršun i ponovo sameljite. Pospite kuminom, alevom paprikom i dobro promešajte. Sipajte humus u posudu i servirajte.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: