Način pripreme
1. Isecite patlidžan na duge kriške debljine oko 4-5 mm. Stavite ih u posudu sa slanom vodom na 30 minuta da puste taman i gorak sok. Pileće meso možete samleti ili sitno iseckati.
2. Iseckajte luk i beli luk, paradajz isecite na kockice ili izrendajte. Ugrejte ulje i propržite luk 4-5 minuta, nakon toga dodajte beli luk i paradajz i pržite još 3-4 minuta.
3. Stavite iseckanu piletinu sa alevom paprikom, malo soli, bibera, majčine dušice i kumina. Mešajte 2-3 minuta na jakoj vatri da ispari tečnost i da nadev ostane maksimalno gust. Ako ipak ostane tečnosti /sosa/ ocedite ga.
4. Ocedite i osušite ubrusom patlidžane i poređajte u namazan pleh. Pospite sa malo soli i pecite oko 20 minuta u umerenoj rerni (180-190 stepeni).
5. Sastavite musaku tako što u pleh poređate sloj patlidžana, sloj nadeva dok ne potrošite sastojke.
6. Prelijte musaku umućenim jajima, kiselim mlekom, solju i biberom i stavite u rernu da se peče na 200 stepeni dok ne dobiju zlatnu koricu.
7. Za kraj pospite rendanim kačkavaljem i vratite na kratko u rernu da se rastopi.
Prijatno!