Pržene sardine

05/10/2018
Toni Aleksov
odToni AleksovDžedaj1615
"Eto, ima nečega što je ukusnije od prženih girica - pržena sardina! Živeli!"
Priprema10 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno30 min.
Porcije2
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano45
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • sardine - 700 g, zamrznute ili sveže
  • so - po potrebi
  • brašno - za uvaljivanje
  • beli luk - 1 kašičica, u prahu
  • peršun - 1 kašičica, suv
  • kora od limuna - od 1 limuna
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Promešajte dovoljno brašna sa malo soli, belog luka u prahu, suvog peršuna i kore od limuna da bi uvaljali ribu.

Ribu uvaljajte u brašno (otprilike 1/3) i spuštajte je da se prži u zagrejanom ulju.

Isprženu ribu vadite rešetkastom kašikom i cedite je na ubrusu. Na isti način ispržite svu preostalu ribu.

Veoma aromatična riba.slični recepti ovde

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar