Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i glazure»Tiramisu»Najjednostavniji tiramisu Bejlis

Najjednostavniji tiramisu Bejlis

Veselina GardevaVeselina Gardeva
Pomoćnik kuvara
4912119
Najjednostavniji tiramisu Bejlis
Fotografije: Veselina Gardeva
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Ukupno
40 min.
Porcije
6
"Pravi se toliko jednostavno da nemate nikavno opravdanje i da ga ne probate baš sad"

Potrebni sastojci

  • piškote - oko 48 - 50 (2 paketa)
  • šećer - 2 supene kašike
  • maskarpone - 240 g
  • pavlaka - 120 g, za kuvanje
  • sveže mleko - 2 šolje
  • kafa - 4 kašičice, espreso
  • kakao - 4 supene kašike
  • bejlis - 4 kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Sveže mleko ugrevamo i u njega dodajemo kafu. Ostavite sa strane dok pripremite krem.

Makarpone umutite sa šećerom.

U posebnoj posudi umutite pavlaku dok ne počne da se zgušćuje i poveća obim.

Nakon toga u maskarpone dodajte pavlaku i mešajte žicom ili spatulom. Na kraju u krem dodajte i Bejlis.

Piškote sipajte u posudu da biste mogli lakše da ređate. U pleh namažite malo od krema, odozgo poređajte piškote, potopljene u kafu. Preko poređajte red natopljenih piškota i ponovo krem.

Kad potrošimo piškote, zavšravamo kremom. Odozgo uz pomoć sita pospite kakao preko tiramisua.

Kolač treba da odstoji u frižideru bar 12 sati, da bi se svi sastojci pomešali i ukusi sjedili.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: