Kaša od spanaća sa mladim lukom

Mariola Pantelic
Mariola Pantelic
Početnik
23/11/2018
"Ako ste se umorili od mesnih jela, vidite ovu super ideju za kašicu sa spanaćem "
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano655
  • Pregledi tokom meseca20
  • Pregledi tokom sedmice28
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • spanać - 500 - 600 g, svež
  • mladi luk - 3 struka
  • nana - 2 struka, listovi, sveža
  • peršun - po ukusu, svež
  • biber - po ukusu
  • so - po ukusu
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • ulje - 4 kašike
  • brašno - 1 kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo dobro listove spanaća i isečemo ili iskidamo.

Očistimo mladi luk, operemo i isečemo na sitno.

U ulje (4 kašike) stavljamo mladi luk i spanać. Sipamo malo vode (pola šolje) i dinstamo. Čim sastojci ostanu na masnoći posipamo so i biber.

Mešamo i dodajemo alevu papriku (1 kašičice) i brašno (1 kašika). Uz neprestano mešanje sipamo toplu vodu (4-5 šolja) i ostavljamo jelo da se kuva, ne stavljajući poklopac.

Kada se luk i spanać skuvaju, dodajemo sitno isečenu nanu i peršun.

Možemo da kuvamo jelo još do željene gustine ili da zgusnemo sa još malo brašna, rastvorenog u vodi, pri čemu dobijenu kašu sipamo pažljivo u jelo uz neprestano mešanje dok se ne dobije neophodna gustina.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar