Način pripreme
Operemo i oljuštimo krompir, krupnije ga izrendamo.
Luk sitno isečemo i iscedimo od vode. Dodajemo u krompir.
Izrendamo sir i kačkavalj i pomešamo sa umućenim jajima. Dodajemo ih u povrće.
Začinimo sve svežom nanom, sitno iseckanom, bugarskim lukom i čubrom.
U tiganj koji se ne lepi stavljamo uljem namažemo ivice tiganja.
Namažemo tri kore za pitu uljem i stavljamo jednu na drugu u tiganj, ivice izlaze izvan tiganja.
Sipamo polovinu nadeva i pritiskamo ka ivicama da se oblikuje po tiganju.
Odozgo pokrivamo sa još tri namazane kore i dobro uvijamo ivice da ne izlaze i ne pregore.
Pečemo patatnik ispod poklopca na umereno ugrejanoj ringli.
Kad porumeni odozdo okrećemo sa druge strane uz pomoć tanjira ili daske i pečemo još malo. Kad ih okrenemo pečemo bez poklopca da dobijemo hrskavu koricu.
Takođe ponavljamo i sa preostalim delom nadeva i korama.
Kad bude gotovo namažemo lepo maslacem i ostavljamo da se ohladi.
Komentari