Posni patatnik sa finim korama

27/12/2017
"Jedite ukusno i za vreme posta - nemojte propustiti da probate naš posni patatnik sa finim korama "
Priprema30 min.
Kuvanje70 min.
Ukupno100 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano4 999
  • Pregledi tokom meseca286
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • kore - 400 g, fine
  • krompir - 1 kg
  • šargarepa - 1 komad
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 100 ml
  • nana
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Krompir, luk i šargarepu očistite i sitno izrendajte. Povrće pomešajte sa začinima i ostavite da odstoje bar 10 minuta.

Za to vreme ugrejte rernu na 180 stepeni i obložite pleh papirom za pečenje.

U pleh ređajte 3 lista kora, svaku od njih namažite uljem i preko njih ravnomerno rasporedite polovinu povrća, ponovo stavite 3 lista kora namazanih uljem i preostali deo povrća.

Patatnik uvijte sa poslednja tri lista kora namazanih uljem i pecite 30 minuta dok ne dobiju zlatnu boju.

Ja ga pre pečenja ga isecite na komade. Kad izvadite iz rerne treba da ga uvijte krpom 10-15 minuta da omekša pre konzumiranja.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar