Pogače čamci sa mlevenim mesom, jajima i sirom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
11k
127
730
25/11/2018
"Samo mama i baba mogu da naprave ove đakonije "
Priprema50 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno80 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano309
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice3
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kvasac - 1 komad, suvi
  • sveže mleko - 150 ml
  • voda - 50 ml, za kvasac
  • so - 1 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • ulje - 2 kašike
  • jaja - 1 komada
  • brašno - 500 g
  • nadev
  • jaja - 2 komada
  • sir - 100 g
  • mleveno meso - 200 g
  • čubar
  • peršun
  • žumanca - za mazanje sa 1 kašikom ulja
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Suvi kvasac se promeša sa toplom vodom i šećerom, ostavljamo da naraste. Posle se sipa u brašno, dodaju se i ostali sastojci, zamesi se srednje meko testo. Pokriva se krpom i ostavlja se da naraste 30 minuta.

Naraslo testo se deli na loptice (kod mene 4 komada) i svaka se razvija u elipsu. Krajevi se savijaju na unutra, da se oblikuje čamac sa ivicama.

U posudi se promešaju jaja sa namrvljenim sirom i isečenim peršunom. Mleveno meso se zamesi sa začinima. Dva čamca se pune mlevenim mesom, druga dva sirom i jajima.

Poređaju se posudu za pečenje namazanu uljem, krajevi se mažu umućenim žumancem sa malo ulja i posipaju se semenke po ivici. Pečemo u zagrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne porumene. Malo pred kraj se posipaju narendanim kačkavaljem i ponovo se zapeku samo odozgo.

Idealan doručak.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar