Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Čamci sa jajima, sirom i viršlama

Čamci sa jajima, sirom i viršlama

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Čamci sa jajima, sirom i viršlama
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 5
27/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Evo, u ovakve čamce stavljamo naše dobre namere da držimo dijetu, i šaljemo ih daleko"

Potrebni sastojci

  • testo - 500 g, gotovo
  • nadev
  • jaja - 4 komada + 1 žumance
  • sir - 200 g
  • krompir - 2 komada, kuvani
  • luk - 1 glavica
  • origano
  • kačkavalj - 100 g
  • aleva paprika
  • so - po ukusu
  • viršle - 2 komada
  • susam
* merne jedinice

Način pripreme

Gotovo testo podelimo na loptice veličine jabuke. Svaku razvučemo na elipsu. Dva kraja uvijamo kao ivicu, suprotne učvrstimo da dobijemo čamac.

U posudi umutimo jaja, dodajemo sir, origano, sitno iseckan luk, prstohvat bibera, prethodno skuvan i izgnječen krompir.

Promešamo dobro nadev da se sastojci pomešaju. Viršlu oljuštimo i isečemo na krugove.

Punimo čamce nadevom, odozgo poređamo krugove od viršle. Namažemo umućenim žumancem i posipamo susamom. Pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne bude gotovo.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: