Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Pogače sa mlevenim mesom i kačkavaljem

Pogače sa mlevenim mesom i kačkavaljem

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k5039k435
Pogače sa mlevenim mesom i kačkavaljem
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 4
16/08/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Neverovatne seoske pogače punjene mlevenim mesom. Idu sjajno uz salaticu, vince i dobro društvo."

Potrebni sastojci

  • voda - 100 ml, mlaka
  • kvasac - 20 g
  • jogurt - 150 ml
  • šećer - prstohvat
  • so - 1 kašičica
  • brašno - 600 g
  • žumanca - 1 komad
  • mleveno meso - 300 g
  • čubar - 2 prstohvata
  • peršun - 5 strukova
  • biber - 1 prstohvat
  • so - po ukusu
  • kumin - 1 prstohvat
  • susam - za posipanje - 1 kašika
  • kačkavalj - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac se promeša u mlakoj vodi sa prstohvatom šećera i ostavlja se da se aktivira.

Zamesi se meko testo. Ostavlja se da naraste 30 minuta, nakon čega se deli na 4 ili 6 delova.

U posudi se zamesi mleveno meso i začinjava se začinima, podeli se na toliko delova koliko je pogača.

Namašćenim rukama se oblikuje pogača veličine tanjira, a krajevi se savijaju na unutra. Mleveno meso se raspodeli odozgo preko pogače. Krajevi se mažu umućenim žumancem, posipaju se semenkama.

Peče se u zagrejanoj rerni na 170 stepeni 30 minuta.

Malo pre nego što budu gotove vade se i posipaju se narendanim kačkavaljem i vraćaju se u rernu na 10 minuta dok se ne zarumeni.

Jedinstveno ukusne sa salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: