Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena riba»Pržena rečna riba

Pržena rečna riba

Potrebitel#167180Potrebitel#167180
Kuvar
10029359
Pržena rečna riba
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Od nas pržena riba, od vas hladno pivo!"

Potrebni sastojci

  • riba - 1 kg (crvenperka, evropski inćun, platika)
  • brašno - za valjanje
  • so - po ukusu
  • ulje - za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Ribice se dobro očiste spolja i iznutra. Operu se u nekoliko voda, ocede se i posole. Ostavljamo 2-3 sata da upiju so.

U brašno dodajemo malo soli i mešamo.

Ako su ribice velike delimo ih na pola po dužini. Svako parče dobro uvaljamo u brašno i otresemo. Poređamo sve parčiće.

U tiganju zagrevamo više ulja, ali pržimo na umerenoj do slaboj vatri, često okrećemo. Pržimo dok ne postanu zlataste i ne dobiju hrskavu koricu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni:

Top recepti