Hrskavi pohovani štapići od tikvica

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj69803
26/11/2018
"Prema istaknutim kulinarima ovo je najbolji oblik za jedenje maksimalne količine hrskavih štapića."
Priprema25 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno45 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano346
  • Pregledi tokom meseca53
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isecite tikvice na lente debljine oko jednog prsta i dužine 12-15 centimatara. Posolite ih i ostavite 20 minuta da puste vodu i ocedite ih. Uvaljajte svaki štapić u kukuruzno brašno pomešano sa solju, mirođijom i belim lukom u prahu.

Nakon toga ih potopite u umućena jaja. Ocedite ih i uvaljajte u prezle pomešane sa susamom.

Poređajte gotove štapiće u podmazanu posudu za pečenje pokrivenu papirom za pečenje. Naprskajte ih uljem i stavite u prethodno zagrejanu rernu na oko 20 minuta.

Servirajte sa sosom od kiselog mleka, majoneza, mirođije i belog luka ili sa tartar sosom.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar