Džem od cvekle

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj74073
26/11/2018
"Zašto ga jednostavno nisu krstili džem za šnicle "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije5
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano650
  • Pregledi tokom meseca62
  • Pregledi tokom sedmice21
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • cvekla - 2 kg
  • šećer - 1 kg
  • limontus - 1 kašičica
  • đumbir - 1/2 kašičice, suvi
* merne jedinice

Način pripreme

Oljuštite i narendajte crvenu cveklu.

Rastvorite šećer u 2 šolje tople vode i mešajte šećerni sirup u velikoj posudi na ringli.

Dodajte narendanu cveklu i mešajte. Ostavite slatko da se kuva dok se sve ne ujedini dobro dok mešate normalno.

Tokom kuvanje dodajte đumbir po ukusu, a pred kraj možete da dodate namrvljene orahe po želji.

Isključite ringlu i mešajte džem od cvekle. Po želji možete blago da ga pasirate. Sipajte u teglice, zatvorite čvrsto i okrenite ih poklopcima na dole dok se potpuno ne ohlade.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar