Način pripreme
Za testo:
Od brašna, jaja, vode i soli zamesimo umereno tvrdo testo, lepo ga umesimo. Od njega razvučemo tanku koru, sečemo je na kockice.
Za nadev:
Posebno u ulju propržimo sitno iseckan luk, biber, so, alevu papriku, sitno iseckanu nanu i prezle.
Skidamo sa vatre i dodajemo žumance i sitan sir.
Od ovako dobijenog nadeva uzimamo po jednu kašičicu i stavljamo u sredinu svake kockice.
Uvijamo kao tobrbicu i pritiskamo da se zalepe. Stavljamo šerpu sa vodom na vatru da provri.
Dodajemo 1 prstohvat soli i sipamo napravljene torbice, pazimo da se ne zalepi jedna za drugu prilikom kuvanja.
Kad provri smanjujemo vatru i kuvamo na tihoj vatri oko 15 minuta.
Vadimo iz vode i ocedimo.
Za sos:
Rastopimo prethodno maslac, odvojimo malo i dodajemo kiselo mleko i beli luk.
U preostali maslac dodajemo alevu papriku i pržimo.
Ovako dobijeni preliv sipamo na pripremljen manti i odozgo stavljamo alevu papriku.