Način pripreme
Krompir oljuštite i skuvajte. Treba da ostane tvrd. Nakon toga isecite na kockice kao za rusku salatu i u posudu u koju ste ih stavili sipajte prethodno rastopljen maslac.
Krompir i maslac pomešajte i poklopite poklopcem ili krpom da lepo upiju ukuse i mirise maslaca. Za to vreme isecite šunku, takođe treba da isečete na kockice.
Ugrejte tiganj sa malo masti i kobasicom i pržite kratko, da dobiju malu preplanulost i da se miris pojača. Kobasicu (ili šunku) skinite sa vatre i dodajte u krompir.
Slatki krompir dobro skuvajte, nakon toga pomešajte sa majonezom i senfom. Ova tri sastojka pasirajte i tako dobijeni sos ostavite sa strane dok ne pomešate i ostale sastojke od salate.
Krastavčiće isecite na isti način - na kockice i dodajte u krompir i šunku.
Kukuruz ocedite iz konzerve dobro, grašak blanširajte nekoliko sekundi u toploj vodi (ako je zamrznut, ako je svež treba da se skuva) i ocedite.
Dodajte ova dva sastojka ostalima i salata se začinjava po ukusu.
Na kraju u povrće sipajte i sos, sve pažljivo promešajte da se krompir ne raspadne.
Servirajte na tanjiru, odozgo možete napraviti rešetku od majonea (majonez iz flaše) i da završite strukom svežeg peršuna.