Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Domaći majonez»Majonez od vode kuvanog pasulja

Majonez od vode kuvanog pasulja

Diana AndrovaDiana Androva
Kuvar
6413333
Majonez od vode kuvanog pasulja2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
"Obavezno bacite prvu vodu, ali vodu od kuvanog pasulja čuvajte - dobija se neverovatan majonez"

Potrebni sastojci

  • kuvani pasulj - 150 ml tečnosti (ili iz konzerve)
  • dižonski senf - 1 kašičica
  • biber - 1/2 kašičice, mleven
  • sok od limuna - 1 supena kašika
  • ulje - oko 600 ml
* merne jedinice

Način pripreme

Ja sam imala domaću konzervu pasulja i koristila sam tu tečnost.

Tečnost sipamo u posudu štapnog miksera ili možemo koristiti teglu ili drugu odgovarajuću posudu za mućenje.

Posle dodajemo dižonski senf, mleveni biber i sok od limuna.

Uključujemo štapni mikser na veliku brzinu, držimo ga nisko dole.

Postepeno počinjemo da dižemo mikser na gore, ne žurimo i lagano dodajemo ulje dok se lepo ne zgusne.

Kad se uverimo da je tečnost dovoljno gusta, dobro promešamo da smsa bude skroz homogena i da nema ulja koje nije umućeno.

Pokrivamo posudu nečim i čuvamo u frižideru, uživamo u ukusnom domaćem majonezu od pasulja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: