Ćufte od pasulja u rerni

Iliana ParvanovaIliana Parvanova
Guru
4801405k
Ćufte od pasulja u rerni
Fotografije: Iliana Parvanova
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
35 min.
Porcije
15
"Obradovaćemo vas, zato što danas serviramo ćuftice od pasulja u rerni"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 2 šolje (beli - skuvan)
  • peršun - 1 šaka, iseckan
  • mladi luk - 6 - 8 pera
  • divlja nana - 2 stručka, sveža
  • jaje - 1 komad
  • himalajska so - 1 kašičica, ravna (po ukusu)
  • biber - 1/3 kašičice
  • kumin - 1/3 kašičice
  • aleva paprika - 1/3 kašičice
  • čubar - 3 prstohvata
  • brašno - 3 - 5 supenih kašika, s vrha (kukuruzno ili integralno)
  • nerafinisano suncokretovo ulje - 2 supene kašika + za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Izgnječimo skuvani beli pasulj ručnim pasatorom, zajedno sa jajetom i sitno iseckanim - peršunom, mladim lukom i divljom nanom.

Začinimo krupno samleven pire začinima po ukusu - himalajskom finom solju, biberom, kuminom, alivom paprikom, čubarom.

Dodajemo nerafinisano suncokretovo ulje i zgustimo smesu s malo brašna (integralno ili kukuruzno fino).

Po želji možemo da ostavimo smesu malo da se ohladi i stegne, ali možemo i odmah početi da oblikujemo male krugove i spljeskane ćuftice od pasulja, tako što pre toga nauljimo ruke nerafinisanim suncokretovim ulje, budući da je smesa malo lepljiva.

Poređamo sve vegetarijanske ćufte u tepsiju sa papirom za pečenje i premazujemo ih nerafinisanim suncokretovim uljem (po želji umesto toga možemo da ih uvaljamo u jaje ili prezle da ne bi popucale).

Pečemo posne ćuftice na 180 stepeni otprilike 20 minuta i poslužujemo ih još tople - prelivene omiljenim mlečnim sosom.

Jednostavne i brze za pripremu - ćuftice od pasulja u rerni!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: