Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Potaž od pasulja i krompira

Potaž od pasulja i krompira

LenkaLenka
Šef kuhinje
8591k2k5
Potaž od pasulja i krompira
Fotografije: Lenka
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
6
"Savršeno za hladne zimske dane"

Potrebni sastojci

  • maslinovo ulje - 3 s.k.
  • luk - 1 kom.
  • so - 1/2 k.k
  • beli luk - 4 čena
  • vinsko sirće - 1 s.k.
  • krompir - 5 kom.
  • pasulj beli - 500 g, kuvan iz konzerve
  • senf - 1 k.k
  • limunov sok - 1 kom.
  • kocka za supu - 1 kom.
  • mlevena crvena paprika - 1 k.k.
  • biber - mleveni
  • pršuta - 100 g, propržena
* merne jedinice

Način pripreme

Zagrejte 2 kašike maslinovog ulja u velikom loncu na umerenoj vatri. Dodajte luk, so . Dinstajte 6 do 8 minuta, dok ne omekša.

Dodajte beli luk, promešajte i kuvajte još 2 minuta. Umešajte sirće i kuvajte, mešajući, 30 sekundi, a zatim dodajte vodu sa kockom za supu, krompir i beli pasulj.

Pustite da zavri, smanjite vatru i dinstajte 30 minuta. Pustite da se malo ohladi, a zatim prebacite polovinu supe u blender sa preostalom 1 kašikom maslinovog ulja, senfom, limunovim sokom i paprikom. Mešajte dok ne postane glatko i vratite pasiranu supu nazad u lonac.

Štapnim mikserom nežno razbijte komade krompira i pasulj koji su ostali u šerpi. Začinite po ukusu sa više soli i biberom. Propržiti pršutu i staviti na čorbu u tanjiru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: