Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Lisnato Testo»Zalogaji»Mini punjene pogačice sa iberikom kremozom

Mini punjene pogačice sa iberikom kremozom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k78516k960
Mini punjene pogačice sa iberikom kremozom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 7
27/01/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
16 min.
Ukupno
36 min.
Porcije
12
"Mini punjene pogačice sa iberiko kremozom - efikasno i ukusno predjelo koje će posetu gostiju u vašem domu učiniti nezaboravnom"

Potrebni sastojci

  • lisnato testo - 150 - 170 g
  • jaja - 1 komad
  • Nadev
  • šunka - 150 g, Iberiko
  • krem sir - 200 g, tip Filadelfija
  • pavlaka - 100 ml, iznad 30% masnoće
  • crni biber - 3 prstohvata, sveže mleveni
  • nar - 20 - 30 zrnaca
  • ruzmarin - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Punjene pogačice su sjajna i brza varijanta za efektno predjelo ili meze uz omiljeno piće.

Lisnato testo se rasporedi po radnoj površini ili dasci za sečenje. Iseku se kružići sa prečnikom 3-3.5 cm i polovina od njih se ređa u tepsiju obloženu papirom za pečenje na rastojanju jedna od drugog. PRemazuju se umućenim jajetom.

Ostala polovina kružića se seče još jednom kroz sredinu manjim kalupom tako da se oblikuje prsten.

On se stavlja na svaki kružić u tepsiji i premazuje se jajetom samo po rubovima.

Punjene pogačice se peku dok ne porumene uz prethodno zagrejanoj rerni na 180stepeni ili preka uputstvima na pakovanju lisnatog testa koje koristite.

Osatvljaju se da se ohlade.

Za punjenje šunka iberiko se seče na komadiće i posle se melje u blenderu.

Da se ne bi prljala druga posuda, direktno u bokal uređaja u šunku se dodaju pavlaka, krem sir i crni biber.

Vrti se na srednjoj brzini na sekudne i kremozo od iberika je gotov.

U rupu svake punjene pogačice se stavlja po kašika sa vrha punjenja. Zabodu se listići ruzmarina izrno nara i poslužuju se na prazničnu trpezu kao zalogaji za žurku.

Iznenadite i vi vaše goste Mini punjenim pogačicama sa iberiko kremozom!

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: