Način pripreme
Kvasac pomešamo u mlakoj vodi sa šećerom i ostavljamo 10 minuta, dodajemo u brašno sa ostalim sastojcima i zamesimo meko testo. Ostavljamo da nadođe 40 minuta na toplom da se udvostruči.
Podelimo na 12 lopti.
Kačkavalj i kobasicu sečemo na sitne kockice. Svaku loptu od testa razvučemo na malu okruglu pogaču, odozgo namažemo sa 1 kašičicom ljutenice, rasporedimo malo kačkavalja i kobasice i uvijamo kao čvor, da se ponovo oblikuje lopta.
Poređamo sve punjene loptice sa zavezanim delom na dole, odozgo namažemo umućenim žumancem i posipamo susamom. Stavljamo u hladnu rernu i uključujemo na 180 stepeni, pečemo 40 minuta dok ne dobije zlatnu boju.
Serviramo tople punjene pogačice, imaju ukus pice.
Odličan domaće pripremljen doručak.